T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

BENİMLE OYNAR MISIN?

Okulumuz özel eğitim öğretmenlerinden Ahmet Can DİPİ'nin yürütücülüğünü üstlendiği "Benimle Oynar Mısın" projesi, Türkiye'den Şırnak, Ankara, Zonguldak, Mardin, Bursa illerinde görev yapan ve Yunanistan'da  görev yapan özel eğitim öğretmenleri tarafından öğrencilerle birlikte yer oyunları oynanmasının hedeflendiği bu proje başarıyla sonuçlandı.

Oyun oynamak çoğu zaman sadece eğlence aracı olarak görülmektedir. Oysaki oyun çocukların gelişiminde, sanılanın aksine çok daha büyük önem taşımaktadır. Özel gereksinimli öğrenciler en az iki gelişim alanında akranlarından anlamlı düzeyde farklılıklar sergileyen bireylerdir. Bu nedenle özel gereksinimli öğrencilerin eğitiminde oyunun aktif kullanılması ile öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri sağlanabilir

    Özel gereksinimli öğrenciler oyun etkinlikleri ile kavram ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra sosyal beceri de edinebilmektedirler. Ayrıca oyun etkinlikleri ile iletişim ve etkileşim kurmayı, arkadaş edinmeyi, beraber çalışmayı ve bireysel olarak güçlü ve zayıf yanları ile birbirini tamamlamayı öğrenmektedirler. Projemizde; özel gereksinimli öğrencilerle, tüm bu amaçları kapsayacak şekilde yer oyunları uygulamayı planladık. Proje sonucunda, örnek oyun uygulamaları hazırlayıp yaşantılarımızı e-kitap üzerinden yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz.

Projemize https://twinspace.etwinning.net/202835/home linkinden ulaşabilirsiniz.29-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2022 - Güncelleme: 04.01.2023 13:21 - Görüntülenme: 135
  Beğen | 0  kişi beğendi