T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

eSafet Label Hakkında Okul Personelimize Eğitim Verildi

Okulumuz, öğrencilerin ve öğretmenlerin internet ortamında daha güvenli ve bilinçli bir şekilde dolaşmalarını sağlamak amacıyla "eSafety Label" eğitimine büyük bir önem vermiştir. Bu kapsamda, okulumuz öğretmenleri, öğrencilere ve ailelerine daha etkili rehberlik yapabilmek için özel bir eğitime tabi tutulmuştur.

Eğitim, dijital dünyada güvenliği sağlamak, çevrimiçi etkinlikleri yönetmek ve öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmek üzerine odaklanmıştır. Bu eğitimle birlikte öğretmenler, öğrencileri çeşitli dijital tehlikelere karşı koruma konusunda daha bilinçli ve yetkin hale gelmişlerdir.

Okulumuzun Özel Eğitim Öğretmeni Esra ARIN ÇETİN, eğitimle ilgili olarak, "Öğrencilerimizin ve ailelerinin dijital dünyada güvende olmalarını sağlamak için bu tür eğitimlere önem veriyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencileri daha iyi anlayabilmek ve dijital ortamda karşılaşabilecekleri risklere karşı onları bilinçlendirmek adına bu eğitimi almışlardır" dedi.

Eğitim kapsamında öğretmenler, dijital etik ve sorumluluk, çevrimiçi taciz ve siber güvenlik konularında güncel bilgiler edinerek, bu konularda öğrencilere rehberlik etme yeteneklerini artırmışlardır.

Okulumuz, öğrenci ve öğretmenlerin güvenli bir dijital ortamda öğrenmelerini desteklemeye devam edecektir. Ebeveynler ve öğrenciler de bu konuda bilinçlendirilerek, dijital dünyada daha güvenli bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olunacaktır.

26-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2024 - Güncelleme: 26.02.2024 10:31 - Görüntülenme: 14
  Beğen | 0  kişi beğendi