Fiziksel ve Sağlık Özellikleri

Zihin yetersizliği olan çocukların fiziksel görünümleri ve sağlık durumları, yetersizliklerinin derecesi arttıkça değişebilir. Zihinsel yetersizliğin derecesi arttıkça Davranışsal Özellikleri Fiziksel ve Sağlık Özellikleri DİKKAT: Problem davranışın sadece öğrenci özelliklerinden kaynaklandığını düşünmek o davranışların kontrol edilebilmesi için yapılabilecek düzenlemeleri engeller. 18 beraberindeki kas ve iskelet sistemindeki bozulmalara bağlı olarak fiziksel görünüm değişebilmekte ve ciddi sağlık problemleri de oluşabilmektedir. Zihinsel yetersizliğe neden olan bazı kalıtsal hastalıklarda beraberinde farklı fiziksel özelliklere ve sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Örneğin down sendromlu çocukların kendilerine özgü fiziksel özellikleri vardır ya da hidrosefalisi olan bir çocuğun alnı çıkık, düz ve küçükken kafası olağan gelişim gösteren çocuklara oranla daha büyüktür. Zihinsel yetersizliğe sağlık ve ek yetersizliklerin eşlik etmesi oldukça fazla rastlanılan bir durumdur. Çocuğunuzun zihinsel yetersizliğinin yanı sıra sahip olabileceği ek yetersizliklerin ve hastalıkların farkında olmak ve tüm yetersizliklerinin ve hastalıkların çocuğunuza getirdiği sınırlılıkların doğru şekilde belirlenmiş olması çok önemlidir. Zihinsel yetersizliği olan çocukların fiziksel ve sağlık açısından yaşayabileceği güçlükler şöyle sıralanabilir:

• Zihinsel yetersizlik dışında ek bir yetersizlik ''Serebral palsi, epilepsi, otizm gibi''

• Duyu organlarındaki sorunlar ''Görme ve işitmede problemlere sahip olma''

• Duygu durum ve kaygı bozuklukları • Solunum, sindirim ya da boşaltım sistemindeki sorunlar

• Kemik ve eklemlerdeki sorunlar

• Troid hormonlarının az ya da fazla salgılanmasından kaynaklanan sorunlar

• Alerji hastalıkları şeklinde sıralanabilir.

Yayın: 18.08.2021 - Güncelleme: 18.08.2021 10:30 - Görüntülenme: 182