T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

KODLAMA ATÖLYESİ

Okulumuz özel eğitim öğretmenlerinden Aynur AYGÖR'ün yürütücülüğünü üstlendiği "Kodlama Atölyesi"  Türkiye'den Konya, Bursa, İzmir, Bitlis, Ankara illerinde görev yapan ayrıca Romanya ve Polonya 'da görev yapan özel eğitim öğretmenleri tarafından öğrencilerle birlikte kodlama etkinlikleri yapmanın hedeflendiği projemiz başarıyla sonuçlandı.

    Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler; problem çözme, amaç-sonuç ilişkisi kurma, parçaları birleştirerek bütün oluşturma gibi kodlama becerilerinde yetersizliğe sahiptir. Ancak öğrenebilecekleri nitelikte kodlama etkinlikleri hazırlayarak algoritma, mantığını öğrenebilmeleri ve basit düzeyde kodlama becerisi kazanmaları sağlanabilir.
    Projemizle özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik kodlama etkinlikleri hazırlayıp basit düzeyde kodlama becerileri öğretilerek; mantıksal ilişkilendirme ve algoritma mantığını kazandırmak, hayatlarında karşılaştıkları problemleri parçalara ayırıp çözümleyerek hem problemlerinin hem de yaşadıkları yetersizliklerinin üstesinden gelmelerini hedeflemekteyiz.
    Projemizde 3-6 yaş arası kodlama kaynakları referans alınarak ve özel eğitime göre uyarlanıp görsel materyaller hazırlanarak kodlama öğretimi yapılacaktır. Etkinlikler cırt cırtlı, yaz-sil, boyama, ve bilgisayar programları şeklinde hazırlanacaktır.

Projemizin tanıtımına https://youtu.be/-ykEU1oM4w8 linkinden ulaşabilirsiniz.

Projemizin detaylarına https://twinspace.etwinning.net/202978/home linkinden ulaşabilirsiniz.

E-kitabımıza https://www.flipsnack.com/FEB5C6AA9F7/kodlama.html linkinden ulaşabilirsiniz.

E-sergimize https://padlet.com/aynurrgenc/nzozoktqmt95l890 linkinden ulaşabilirsiniz

 

Projemizin e-gazetesi:

05-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2022 - Güncelleme: 05.01.2023 12:04 - Görüntülenme: 123
  Beğen | 0  kişi beğendi