Öğrencilerimizin Sağlıklı Gelişimi İçin: Özel Eğitimde Cinsel Eğitimin Önemi Üzerine Önemli Bir Seminer

Geçtiğimiz hafta okulumuzda, özel eğitim öğretmenimiz Aslı Aydın tarafından düzenlenen, velilerimize yönelik kapsamlı bir cinsel eğitim semineri gerçekleştirildi. Bu seminer, özel eğitim gereksinimleri olan çocuklarımızın sağlıklı cinsel gelişimine dair farkındalığı artırmak ve velilerimize bu süreçte nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgiler sunmak amacıyla planlandı.

Özel eğitim alanındaki öğrencilerimizin cinsel gelişimi, genellikle daha karmaşık ve hassas olabilmektedir. Bu bağlamda, öğretmenimiz Aslı Aydın, cinsel eğitimin sadece biyolojik bilgileri kapsamadığını, aynı zamanda kişisel sınırlar, saygı, güvenlik ve sağlıklı ilişkiler gibi önemli konuları da içerdiğini vurguladı. Seminer süresince, çocukların yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun cinsel eğitim yaklaşımları ve iletişim stratejileri üzerinde duruldu.

Seminerimizde, velilerimiz de deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu ve çocuklarıyla cinsellik hakkında nasıl konuşabilecekleri, hangi kaynakları kullanabilecekleri gibi konular üzerinde etkileşimli bir diyalog gerçekleştirildi. Bu etkinlik, özel eğitim gereksinimleri olan çocukların cinsel eğitimine yönelik farkındalığı artırmak ve bu konuda velilerimizi güçlendirmek adına önemli bir adım oldu.

Okulumuz, her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı ve nitelikli eğitim anlayışını benimsemekte ve bu tür seminerlerle velilerimizin de bu sürece dahil olmasını içi çaba sarf etmektedir. Seminerimizde emeği geçen öğretmenimiz Aslı Aydın’a ve katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 10:53 - Görüntülenme: 67