Okulumuzda Diyabet Eğitimi İle Sağlık Bilinci Artıyor

Okulumuz, öğretmen, öğrenci ve veli sağlığını ön planda tutarak diyabet konusunda farkındalık yaratmaya yönelik önemli bir adım attı. Okulumuzun Diyabet Eğitimi Programı kapsamında düzenlenen eğitim etkinlikleri, öğretmenlere ve velilere diyabetle mücadele konusunda detaylı bilgiler sunarak toplumun daha bilinçli bir şekilde hareket etmesini amaçlamaktadır. İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından gerçekleştirilen seminerler ve bilgilendirici sunumlarla dolu program, diyabetin tanımından başlayarak belirtileri, risk faktörleri ve önlenmesi konularında katılımcılara güçlü bir sağlık temeli kazandırmayı hedeflemektedir. Metin Uyanık; öğrenci sağlığının öncelikli olduğunu vurgulayarak, bu eğitimle toplumun daha bilinçli ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına yönelik bir adım attıklarını belirtti. Bu programla birlikte, okulumuz sağlık konularında da öncü bir rol üstlenerek öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri ve velileri de diyabetle ilgili konularda bilinçlendirmeye devam ediyor.

28-02-202428-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 12:59 - Görüntülenme: 43