Sağlıklı Bir Toplum İçin Bilinçlendirme: Okulumuzda Verem Hastalığı Üzerine Eğitici Seminer

Geçtiğimiz günlerde, okul hemşiremiz öncülüğünde, velilerimize yönelik Verem Haftası kapsamında önemli bir seminer düzenledi. Bu seminer, verem hastalığı hakkında farkındalık yaratmak, hastalığın önlenmesi ve erken teşhisinin önemi hakkında bilgiler sunmak amacıyla planlandı.

Verem, halk arasında tüberküloz olarak da bilinen ve özellikle akciğerleri etkileyen bulaşıcı bir hastalıktır. Hemşiremiz, seminerde verem hastalığının belirtileri, bulaşma yolları ve tedavi süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Ayrıca, bu hastalığın önlenmesinde temizlik, düzenli beslenme ve iyi havalandırılan ortamların önemi gibi konulara değinildi.

Seminerde, öğrencilerimizin ve ailelerinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için verem hastalığına karşı alınması gereken önlemler ve düzenli sağlık kontrollerinin önemi vurgulandı. Velilerimiz, hemşiremizle interaktif bir şekilde soru-cevap kısmında kendi deneyimlerini paylaşma ve merak ettikleri konular hakkında bilgi alma fırsatı buldular.

Okulumuz, velilerimizin sağlık konularında bilinçlendirilmesine büyük önem vermektedir. Bu tür seminerler, sağlıklı bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmak ve hastalıkların önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak adına düzenlenmektedir. Seminerimizde emeği geçen okul hemşiremiz Gülay Güneş'e ve katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 11:05 - Görüntülenme: 103