T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

SESLERİN BÜYÜSÜ

Okulumuz özel eğitim öğretmenlerinden Esra Arın ÇETİN'in yürütücülüğünü üstlendiği  ve okulumuz öğretmenlerinden Erdinç ŞEKER, Mete ÇARIKÇI, Ebru İYİHUYLU, Erdem DEĞİRMEN, Gülcan KAYA, Aynur AYGÖR ve Faruk AKYÜZ'ün katılımcı olarak katıldığı "Seslerin Büyüsü" projemiz; özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimize müziği sevdirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek ve müzikal yeteneklerini geliştirmeyi temel almaktadır. Projemiz halen devam etmektedir.

SESLERİN BÜYÜSÜ

    Projemizin amacı, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere müziği sevdirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek ve müzikal yeteneklerini geliştirmelerini sağlamaktır.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ilgisini çekebilmek için müzik ve oyun becerilerini birleştirerek duygu ve düşüncelerini ifade etme ve çeşitli müzik aletlerini kullanmalarına olanak sağlamak için bir ortam yaratmaktır.

    Müzik öğretiminde geleneksel öğretim yöntemlerinden uzaklaşarak, aktif öğrenme yaklaşım ve yöntemleriyle; Projemizin amaçlarından biri de özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin ritim duygusunu, yaratıcılığını ve özgüvenini artırmak, beden dilini kullanarak doğaçlama ve orf becerileri kazandırmaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2022 - Güncelleme: 03.01.2023 11:34 - Görüntülenme: 121
  Beğen | 0  kişi beğendi