T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - BTSO Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

DUYGULARINIZI ETKİNLEŞTİRİN

Okul müdürümüz İlyas BUBUŞ'un yürütücülüğünü üstlendiği  ve okulumuz görsel sanatöğretmenlerinden Faruk AKYÜZ,özel eğitim öğretmenlerinden Esra ARIN ÇETİN, okul psikolojik danışmanımız Aynur AYGÖR, özel eğitim öğretmenlerinden Gülcan KAYA,beden eğitimi öğretmenlerimiz Ayşenur MORKAN ve Nergiz SEVİLMİŞ'in katılımcı olarak katıldığı "Duyularınızı Etkinleştirin" projesi; duyu terapinin temel alındığı bir proje olup özel gereksinimli bireylerin çevreleriyle olan etkileşimlerinde bedenlerini etkili kullanmaları amaçlanmıştır. Projemiz halen devam etmektedir.

Duygularınızı Etkinleştirin

Bu amaç, öğrencilerin çevreleriyle olan etkileşimlerinde bedenlerini etkili bir şekilde kullanmalarını, geçmişten ve çevremizden gelen duyuları anlamlandırmalarını sağlama. Özel bölümlerli çocuklar genellikle sosyal gelişim ve kişisel gelişim alanında sorunlar yaşarlar. Duyu bütünleme yaklaşımı sayesinde öğrencilerin duyularını keşfedebilir ve bu alanlardaki sorunları çözebilirler. Bu yöntem evde veya tüm profesyonel veya temel araçlarla gerçekleşir. Duygu bütünleme terapisi ile öğrenciler oyun oynayarak öğrenip eğlenebilirler. Projemizde oyunlar ve kullanım uygulamaları ile hem eğleneceğiz hem de öğreneceğiz. Projemize aileleri de dahil ederek eğitimin sürekliliğini sağlayacağız.

Bölge Farklı ve yerleşimde görev yapan eğitimcilerin iyi uygulamalarının ve mevcut bilgilerinin paylaşımı sayesinde güzel bir sinerji ortamıdır. Özel öğrenciler için patlayıcı oyun ve etkinliklerle projeye dahil olacağınız partie çevrimiçi olarak toplu konuşma ve buluşma fırsatı verilecek. Ayrıca dijital hücreleri de gelişecektir. Proje sonunda örnek uygulamalar hazırlanacak ve e-kitap yaygınlaştırılacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2022 - Güncelleme: 19.01.2023 14:46 - Görüntülenme: 137
  Beğen | 0  kişi beğendi