Nis

Yazar & Okur Buluşmaları: Nevin Aktulga

Nis

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri, Otizm Farkındalık Günü kapsamında özel bir program düzenledi. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin SEZER, diğer okul müdürleri, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Ock

Geçtiğimiz günlerde, okul hemşiremiz öncülüğünde, velilerimize yönelik Verem Haftası kapsamında önemli bir seminer düzenledi. Bu seminer, verem hastalığı hakkında farkındalık yaratmak, hastalığın önlenmesi ve erken teşhisinin önemi hakkında bilgiler sunmak amacıyla planlandı.

Verem, halk arasında tüberküloz olarak da bilinen ve özellikle akciğerleri etkileyen bulaşıcı bir hastalıktır. Hemşiremiz, seminerde verem hastalığının belirtileri, bulaşma yolları ve tedavi süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Ayrıca, bu hastalığın önlenmesinde temizlik, düzenli beslenme ve iyi havalandırılan ortamların önemi gibi konulara değinildi.

Seminerde, öğrencilerimizin ve ailelerinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için verem hastalığına karşı alınması gereken önlemler ve düzenli sağlık kontrollerinin önemi vurgulandı. Velilerimiz, hemşiremizle interaktif bir şekilde soru-cevap kısmında kendi deneyimlerini paylaşma ve merak ettikleri konular hakkında bilgi alma fırsatı buldular.

Okulumuz, velilerimizin sağlık konularında bilinçlendirilmesine büyük önem vermektedir. Bu tür seminerler, sağlıklı bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmak ve hastalıkların önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak adına düzenlenmektedir. Seminerimizde emeği geçen okul hemşiremiz Gülay Güneş'e ve katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Geçtiğimiz hafta okulumuzda, özel eğitim öğretmenimiz Aslı Aydın tarafından düzenlenen, velilerimize yönelik kapsamlı bir cinsel eğitim semineri gerçekleştirildi. Bu seminer, özel eğitim gereksinimleri olan çocuklarımızın sağlıklı cinsel gelişimine dair farkındalığı artırmak ve velilerimize bu süreçte nasıl destek olabilecekleri konusunda bilgiler sunmak amacıyla planlandı.

Özel eğitim alanındaki öğrencilerimizin cinsel gelişimi, genellikle daha karmaşık ve hassas olabilmektedir. Bu bağlamda, öğretmenimiz Aslı Aydın, cinsel eğitimin sadece biyolojik bilgileri kapsamadığını, aynı zamanda kişisel sınırlar, saygı, güvenlik ve sağlıklı ilişkiler gibi önemli konuları da içerdiğini vurguladı. Seminer süresince, çocukların yaşlarına ve gelişim düzeylerine uygun cinsel eğitim yaklaşımları ve iletişim stratejileri üzerinde duruldu.

Seminerimizde, velilerimiz de deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu ve çocuklarıyla cinsellik hakkında nasıl konuşabilecekleri, hangi kaynakları kullanabilecekleri gibi konular üzerinde etkileşimli bir diyalog gerçekleştirildi. Bu etkinlik, özel eğitim gereksinimleri olan çocukların cinsel eğitimine yönelik farkındalığı artırmak ve bu konuda velilerimizi güçlendirmek adına önemli bir adım oldu.

Okulumuz, her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı ve nitelikli eğitim anlayışını benimsemekte ve bu tür seminerlerle velilerimizin de bu sürece dahil olmasını içi çaba sarf etmektedir. Seminerimizde emeği geçen öğretmenimiz Aslı Aydın’a ve katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Bugün, vatan için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi anarak, okulumuzda duygu dolu bir sabah yaşadık. Sabah saatlerinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, bayraklarımızın gölgesinde toplandı ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı söyledik.

Ock

Büyük bir mutluluk ve gurur içerisinde, İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Ahmet Alireisoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin Sezer'in, okulumuzu ziyaret ettikleri anı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bu özel ziyaret kapsamında, değerli misafirlerimiz okulumuzun öğrencileri, öğretmenleri ve idari kadrosu ile bir araya geldi. Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Metin Sezer, okulumuzun eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alırken, sınıfları gezip öğrencilerimizle sohbet etme fırsatı buldular.

Ziyaretleri sırasında, eğitim-öğretim kalitesini artırmaya yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren misafirlerimiz, okulumuzun başarılarına ve öğrencilerimizin yeteneklerine özel ilgi gösterdiler. Ayrıca, geleceğe yönelik projeler ve hedefler konusunda görüş alışverişinde bulunarak, daha iyi bir eğitim ortamı oluşturma adına fikir alışverişinde bulundular.

Bu güzel ziyaret vesilesiyle, okulumuzun başarılarına bir yenisini daha eklemenin heyecanını yaşıyoruz. Bu tür etkileşimler, eğitim camiamızın birlik ve beraberliğini pekiştirmekte ve daha güçlü bir eğitim sistemine katkı sağlamaktadır.

Katılımları için Dr. Ahmet Alireisoğlu'na ve Metin Sezer'e teşekkür ederiz.

Her zaman olduğu gibi, Btso Baha Cemal Zağra Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak, eğitimde daha ileriye gitmek adına azimle çalışmaya devam edeceğimizi belirtir, desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Ahmet Alireisoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin Sezer, kampüsümüzde okul müdürleri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, eğitim ve öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi, öğrenci başarısının artırılması ve okul yönetimi konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, geleceğe yönelik hedefler ve projeler konusunda birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak, eğitim kalitesini daha da yükseltme adına ortak çalışma kararı aldılar. Bu etkileşimli toplantı, okulumuzun yönetim kadrosu ile il milli eğitim müdürleri arasında güçlü bir işbirliğine olanak tanıdı.